ONTDEK
HET MUIZENHUIS

Het Muizenhuis is een eigen wereld met meer dan honderd kamers vol huizen, winkels, straten en buitenruimtes op muizenmaat. Elke kamer heeft een eigen bewoner, met een eigen geschiedenis, een eigen persoonlijkheid en eigen familiebanden. Deze wereld wordt ontdekt door muizen Sam en Julia. De alledaagse dingen die de muizen meemaken in Het Muizenhuis leren de lezer waardevolle levenslessen. Het Muizenhuis is een veilige haven, een inclusieve wereld, een verhaal van vriendschap en gemeenschap.

Aan de hand van de vijf boeken uit de Muizenhuis-reeks leer je steeds een nieuw stukje van de muizenwereld kennen. 

MEE MET SAM EN JULIA

Sam en Julia nemen je mee naar het trappenhuis, waar ze een geheime hut hebben. Alle muizenhuizen grenzen aan de grote centrale trap. Er rennen hier altijd muisjes heen en weer. Op de zolder van het Muizenhuis bewaren de muizen hun voedselvoorraad. Ga mee op bezoek bij Sam’s oma, Sam’s tante en kleine Sofie en Oom Jan. Neem een kijkje in Opa Zeeman’s huis op zolder. Komen jullie ook even mee een boodschapje doen in de vishal, bij de bakkerswinkel of bij de winkel van Sinkel?

OP NAAR BUITEN!

Gaan jullie mee naar buiten? In Het theater nemen Sam en Julia je mee naar speciale plekken in de Muizenhuis wereld. Het theater met rode fluwelen gordijnen, het natuurhistorisch museum waar de vader van Sam werkt en het ziekenhuis vol muizendokters. De fabriek onder in het Muizenhuis is verboden voor kinderen. Ga je stiekem toch mee kijken?

OP REIS

Ga je mee op reis met het circus? Julia en haar moeder reizen een zomer mee met circus Roberti. Ze slapen in een woonwagen, en werken in de grote circustent, de kassawagen en de keukenwagen. Sam blijft thuis en logeert in de slaapkamer van Ella. Hij gaat ook op bezoek bij de pottenbakkerij en de voddenboer. Wil je ook mee?

KIJKEN OP DE KERMIS

Op het plein voor het muizenhuis staat opeens een achtbaan die tot de derde verdieping van het Muizenhuis reikt. Laten we samen naar de kermis gaan! Kijk je ogen uit in de ijscokraam, de ballentent, de snoepkraam, het spookhuis, de sodabar en de botsauto’s.

DE HAVEN

Op school in de klas bedenken Sam en Julia dat ze Opa Zeeman willen opzoeken in de haven. De lopen de trap af, gaan bij de boekwinkel naar rechts, lopen de straat door, de brug over, het steegje uit - en dan zijn ze in de muizenhaven! Pakhuizen, bruggen, boten en hijskranen: het is een drukte van jewelste. Ga je mee met Sam en Julia naar de viskraam, de scheepswerf, het havenkantoor en het café?