Bezoek Het Muizenhuis - Winkel & Werkplaats
     
Winkelwagen 0

Bezoek de Muizenhuis Winkel & Werkplaats

De winkel ten tijde van COVID-19

Helaas hebben ook wij besloten om de deuren van onze winkel in Amsterdam te sluiten.  Wij zullen de komende weken gebruiken om onze winkel te verbouwen en hopen jullie dan in april weer te zien! 

Wij zijn een klein familiebedrijf en het sluiten van onze winkel was een moeilijke beslissing. Wij blijven de online bestellingen gewoon versturen zoals u van ons gewend bent (voor 22.00 besteld, volgende dag in huis).

Uw online bestellingen worden door ons enorm gewaardeerd!

Store image

Het Muizenhuis - Winkel & Werkplaats

Jullie zijn van harte welkom in onze Muizenhuis winkel & werkplaats midden in de Jordaan in Amsterdam. Hier staan decors tentoongesteld die speciaal gemaakt zijn voor de boeken zoals het circus, het theater, de haven en de kermis. Ook kun je hier zien hoe het Muizenhuis gemaakt wordt en vragen stellen aan de makers. Uiteraard kun je er ook boeken aanschaffen en andere Muizenhuisspulletjes.

Bezoek ons hier:

Store image

Openingstijden

In verband met Covid-19 zijn wij tot nader order gesloten.

Woensdag t/m Zondag: 11:00 - 18:00
Maandag en Dinsdag: gesloten

Adres

Eerste Tuindwarsstraat 1-hs
Amsterdam, Nederland

Bereikbaarheid met de auto

Helaas zijn er bij ons in de buurt weinig parkeerplekken beschikbaar en zijn de kosten voor parkeren hoog. Mocht je dat geen probleem vinden, dan heb je de beste kans op een parkeerplek op de Westerstraat. Hier staan ook betaalautomaten om af te rekenen. Je loopt vervolgens in een minuutje naar onze winkel.

Bereikbaarheid met Openbaar Vervoer

De Muizenhuis winkel & werkplaats is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Lopen vanaf Centraal station is ook mogelijk. Dit duurt (zonder kinderen) ongeveer 20 minuten en de route loopt door de populaire winkelstraat 'Haarlemmerstraat' of langs de mooiste gracht van Amsterdam, de Brouwersgracht.
Met tram 3, 5, 13, 17 of bus 18 en 21 kom je vlakbij de winkel.  Plan je route met behulp van de routeplanner!

Langskomen met een groep (kinderen)

Langskomen met een groep is geen enkel probleem. Ook voor groepen is de toegang gratis.  Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Zorg voor genoeg begeleiding van jonge kinderen. Er is geen toilet aanwezig! Een bezoekje aan het Muizenhuis duurt doorgaans ongeveer 15-20 minuten.

Kinderfeestjes
Wij bieden geen kinderfeestjes aan maar feestjes zijn wel van harte welkom om even langs te komen. Je kunt bijvoorbeeld eerst thuis een Muizenhuisboek voorlezen, daarna langskomen in de Muizenhuis winkel & werkplaats en vervolgens thuis knutselen aan een Muizenhuis of het Muizenhuis Doeboek. Op onze website kan je veel informatie en filmpjes vinden over het bouwen van een eigen Muizenhuis. Een bezoekje aan het Muizenhuis duurt doorgaans ongeveer 15-20 minuten.

Rolstoelen

De Muizenhuis Winkel & Werkplaats bevindt zich midden in de Jordaan in een oud pandje. De ingang heeft een klein drempeltje (5 cm) en de deurpost is ongeveer 80 cm breed. Tot nu toe is het altijd gelukt met rolstoelen. Mocht u toch twijfels hebben dan kunt u natuurlijk altijd mailen (winkel@hetmuizenhuis.nl). Er is helaas geen toilet aanwezig.