De basis

Wil jij een eigen Muizenhuis bouwen? Goed idee! Wij leggen je op deze pagina stap voor stap uit hoe je dit aanpakt en wat je nodig hebt.
Heel veel bouwplezier!

Stap 1: Maak je eerste kamer

Neem een kartonnen doos.
Het is goed om nu al te bedenken welke kamer je gaat maken. Een woonkamer, slaapkamer of misschien een winkeltjes? Om een Muizenhuis kamertje te maken heb je niks anders nodig dan een kartonnen doos. Wij gebruiken hiervoor een sinaasappeldoos van de Albert Heijn, maar een schoenendoos of een verzenddoos is  ook prima. 

Tijd om je kamer te behangen. 
Hiervoor kun je van alles gebruiken; bijvoorbeeld kadopapier, gekleurd papier, of onze eigen Muizenhuis behangetjes. Een lambrisering kan je maken van ijscostokjes, karton, of een stukje stof (bijvoorbeeld van een oud kledingstuk!).

Stap 2: Leg een vloertje

Je kunt verschillende vloertjes leggen. Een houten vloertje kun je maken met ijscostokjes, of bijvoorbeeld met een sushimatje. Of wat dacht je van een tegelvloertje van stukjes zwart en wit papier? De mogelijkheden zijn eindeloos. Gebruik wat je hebt!

Stap 3: Werk de randen van je Muizenhuis af

Met deze stap maak je écht een Muizenhuis van je huis. Als je geen Muizenhuis papier-mache hebt, kun je hiervoor ook klei gebruiken. Of maak je eigen papier mache met toiletpapier en behanglijm! 

Het kan wel even duren voordat de randen droog zijn. Je kan deze stap ook over slaan en door gaan met de inrichting van je huis. Het afwerken kan namelijk altijd nog!

Stap 4: Meubels voor in je kamertje!

Nu kan het leukste werk beginnen; het inrichten van je kamertje! Maak bijvoorbeeld een bureautje van luciferdoosjes. Of een kruk van een kurk!

Of wat dacht je van lampjes van oude doppen en lege flesjes?

Maak een kacheltje van een oude toiletrol. Die heb je vast wel in huis ;-)

Deze kannetjes maak je gewoon van papier. Download het gratis patroontje hier!

Op youtube vind je nog veel meer filmpjes. Bijvoorbeeld hoe je groente maakt van klei, of hoe je leuke kleine schilderijtje kan maken met een lijst van lucifers. 

Klaar? Spelen maar!

Kom je er niet uit? Stel een vraag aan Lili