Kom ons bezoeken in de Muizenhuis Winkel en Werkplaats in de Jordaan in Amsterdam!

Wat kun je hier doen?

  • Bewonder de Muizenhuis decors die speciaal gebouwd zijn voor de boeken zoals het circus, het theater en de kermis.

  • Leer hoe ze gemaakt zijn en stel vragen aan de makers

  • Lees (voor) uit de boeken of maak een mooie kleurplaat

  • Scharrel lekker rond in ons winkeltje met alle Muizenhuis boeken, speelgoed en accesoires.

Zoals je misschien al weet zijn wij inmiddels een familie bedrijf bestaande uit Karina Schaapman en haar vier kinderen Tom, Ian, Manita en Lili. We hebben geen personeel in dienst dus als je langskomt ontmoet je ons persoonlijk! We vinden het super leuk om jullie te ontmoeten en meer te kunnen vertellen over het Muizenhuis. Dus wees welkom!

Het Muizenhuis - winkel & werkplaats
Eerste Tuindwarsstraat 1hs - Amsterdam
Woensdag tot en met zondag van 11:00 - 18:00 (gesloten op maandag en dinsdag)


Vaak gestelde vragen:

Zijn jullie open tijdens vakanties en feestdagen?
Ja, wij zijn altijd open van woensdag t/m zondag, ook als het een speciale dag is - Tenzij we het hier duidelijk vermeld hebben! 

Kan ik een boek kopen in een andere taal?
Ja, we verkopen boeken in het Duits, Frans, Engels en Spaans. Soms hebben we ook nog een paar exemplaren in andere talen liggen. 

Kan ik naar binnen met mijn rolstoel?
Ja. We bevinden ons midden in de Jordaan in een oud pandje. De ingang heeft een klein drempeltje (5 cm) en de deurpost is ongeveer 80 cm breed. Tot nu toe is het altijd gelukt met rolstoelen. Mocht u toch twijfels hebben dan kunt u natuurlijk altijd mailen (winkel@hetmuizenhuis.nl). Er is helaas geen toilet aanwezig.

Doen jullie ook workshops?
Nee, helaas organiseren wij geen workshops. Daar hebben we op dit moment geen ruimte en tijd voor. Misschien in de toekomst een keer, maar er zijn voorlopig geen plannen voor.

Of Kinderfeestjes?
Wij bieden zelf geen kinderfeestjes aan maar feestjes zijn wel van harte welkom om even langs te komen - mits onder begeleiding van genoeg volwassenen. Je kunt bijvoorbeeld eerst thuis een Muizenhuisboek voorlezen, daarna langskomen in de Muizenhuis winkel & werkplaats, en vervolgens thuis knutselen aan een Muizenhuis of het Muizenhuis Doeboek. Op onze website kun je veel informatie en filmpjes vinden over het bouwen van een eigen Muizenhuis. Een bezoekje aan het Muizenhuis duurt doorgaans ongeveer 15-20 minuten. Kondig het altijd even aan als je met een groepje langskomt: winkel@hetmuizenhuis.nl

Mag ik met een groep kinderen langskomen?
Ja, maar we vinden het dan wel fijn als je het ons van te voren laat weten (winkel@hetmuizenhuis.nl). Zorg voor genoeg begeleiding. Er is geen toilet aanwezig! Een bezoekje aan het Muizenhuis duurt doorgaans ongeveer 15-20 minuten.