FAQs

Vragen over Het Muizenhuis

Waar staat het Muizenhuis?

Je kunt het Muizenhuis op maar liefst twee plekken in Amsterdam bezoeken. Er staat namelijk een heel groot Muizenhuisdecor tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Daarnaast bestaat er een Muizenhuis Winkel & Werkplaats in de Jordaan, waar je de rest van de Muizenhuisdecors kunt zien. Meer informatie>

Wie heeft het Muizenhuis gebouwd?

Karina Schaapman. Meer over Karina lees je hier!

Waarom is het Muizenhuis gebouwd?

Karina Schaapman wilde altijd al een kinderboek schrijven. In plaats van het maken van illustraties, besloot zij haar boek te illustreren met foto's van echte mini kamertjes. Daarom bouwde zij het Muizenhuis.

Hoe groot is het Muizenhuis?

Het Muizenhuis is 3 meter hoog en 2 meter breed. Inmiddels bestaat er een hele Muizenwereld, met een haven, pleinen, straten en grachten.

Waar is het Muizenhuis van gemaakt?

Karina gebruikte voor het Muizenhuis gewone kartonnen dozen van de supermarkt en papier mache om de huizen af te smeren. Dit papier mache verkopen wij in onze webwinkel. Voor de interieurs gebruikte zij oude stofjes en afvalmaterialen. Als je goed kijkt naar de foto's in de boeken zul je zien waar de dingen in het Muizenhuis van gemaakt zijn.

Hoe bouw je een Muizenhuis?

Kijk eens naar de filmpjes op onze website! Je vindt ze onder het kopje DIY. Daarin legt dochter Lili Schaapman precies uit hoe je zelf een Muizenhuis bouwt.

Vragen over Het Muizenhuis - Winkel & Werkplaats

Wat zijn de openingstijden van Het Muizenhuis winkel & werkplaats?

Woensdag t/m zondag van 11:00-18:00.

Wat is het adres van Het Muizenhuis winkel & werkplaats?

Eerste Tuindwarsstraat 1hs, 1015RT Amsterdam

Hoe kom ik bij Het Muizenhuis winkel & werkplaats met het openbaar vervoer?

Met tram 3, 5, 13, 17 of bus 18 en 21 kun je een heel eind komen!

Kan ik bij Het Muizenhuis winkel & werkplaats een boek kopen in een andere taal?

Ja, we verkopen boeken in het Duits, Frans, Engels en Spaans. Soms hebben we ook nog een paar exemplaren in andere talen liggen.

Is de Muizenhuis winkel & werkplaats toegankelijk voor rolstoelen?

Ja. We bevinden ons midden in de Jordaan in een oud pandje. De ingang heeft een klein drempeltje (5 cm) en de deurpost is ongeveer 80 cm breed. Tot nu toe is het altijd gelukt met rolstoelen. Mocht u toch twijfels hebben dan kunt u natuurlijk altijd mailen (winkel@hetmuizenhuis.nl). Er is helaas geen toilet aanwezig.

Zijn er ook Muizenhuis workshops?

Nee, helaas organiseren wij geen workshops. Daar hebben we op dit moment geen ruimte voor. Misschien in de toekomst een keer!

Organiseren jullie Muizenhuis Kinderfeestjes?

Wij bieden zelf geen kinderfeestjes aan maar feestjes zijn wel van harte welkom om even langs te komen - mits onder begeleiding van genoeg volwassenen. Je kunt bijvoorbeeld eerst thuis een Muizenhuisboek voorlezen, daarna langskomen in de Muizenhuis winkel & werkplaats, en vervolgens thuis knutselen aan een Muizenhuis of het Muizenhuis Doeboek. Op onze website kun je veel informatie en filmpjes vinden over het bouwen van een eigen Muizenhuis. Een bezoekje aan het Muizenhuis duurt doorgaans ongeveer 15-20 minuten. Kondig het altijd even aan als je met een groepje langskomt: winkel@hetmuizenhuis.nl

Mag ik met een groep kinderen langskomen bij Het Muizenhuis winkel & Werkplaats?

Ja, maar we vinden het dan wel fijn als je het ons van te voren laat weten (winkel@hetmuizenhuis.nl). Zorg voor genoeg begeleiding. Er is geen toilet aanwezig! Een bezoekje aan het Muizenhuis duurt doorgaans ongeveer 15-20 minuten.

Vragen over de webwinkel

Hoeveel betaal ik voor de verzendkosten?

Verzending van je bestelling in Nederland is gratis bij besteding vanaf €50,-. De verzendkosten van je bestelling beneden €50,- bedragen €3.95.

Wat moet ik doen als mijn bestelling niet klopt?

Mocht er iets mis gegaan zijn met uw bestelling, neem dan contact met ons op per mail info@studioschaapman.nl We helpen u graag verder.

Op welke wijze kan ik betalen?

U kunt uw bestelling betalen via: iDEAL en Creditcard (Visa en Mastercard)

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt geleverd?

De bestellingen die voor 22:00 worden geplaatst worden bijna altijd dezelfde dag nog verzonden via DHL. In de meeste gevallen heeft u de bestelling daarom de volgende dag in huis. Bestellingen die worden geplaatst op zaterdag of zondag worden op dinsdag geleverd.

Kan ik de bezorging van mijn bestelling volgen?

U ontvangt van ons een track-and-trace code via de e-mail. Hiermee kunt u uw bestelling volgen.