Over de boeken van Het Muizenhuis

Wist je dat er in de Muizenhuis-reeks al vier boeken zijn uitgegeven door Uitgeverij Rubinstein? Het begon met 'Het Muizenhuis - Sam en Julia’. Al snel volgden 'Het Muizenhuis – Het theater' en 'Het Muizenhuis - Het circus'. In 2016 verscheen 'Het Muizenhuis – Op de kermis'. De boeken zijn met verschillende prijzen onderscheiden, zoals de Zilveren Penseel en ‘Het Best Verzorgde Boek’. De boeken zijn tevens in meer dan 25 talen vertaald. Klik hier voor een overzicht van de buitenlandse uitgaven.


Naast de reguliere boekenserie bestaat er ook een reeks middelgrote boeken ('Het grote feest' en 'De picknick' en een dik ABC kartonboek.Het Muizenhuis - Sam en Julia

Inmiddels zijn er meer dan 100.000 exemplaren van deze klassieker verkocht. In dit eerste deel leer je de verschillende bewoners van het Muizenhuis kennen. Sam en Julia nemen je mee naar de bakker, de zeeman en natuurlijk hun eigen huis. Een prachtig kijk- en voorleesboek voor jong en oud!

Bekroond met de Zilveren Penseel in 2012 en het Gouden Boek in 2015.

Bekroond tot Best Verzorgde Boek in 2012.


9200000002152232.jpg

Het Muizenhuis - Het theater

Het Muizenhuis – Sam en Julia in het theater is het tweede boek in de Muizenhuis-reeks. In dit boek ontmoeten we Ella, een vriendinnetje van Sam en Julia. Samen met Sam oefent ze voor hun optreden in het theater. Het hele Muizenhuis zal komen kijken. Maar dan vindt Julia ineens Sam’s gelukssteen in het trappenhuis. Zal het haar wel lukken om deze op tijd naar Sam te brengen?

Bekroond tot Best Verzorgde Boek in 2012.


Het Muizenhuis - Het circus

Het derde deel uit de Muizenhuis-reeks. In dit boek reizen Julia en haar moeder mee met het circus! Julia leert er circusartiesten kennen en helpt mee om de voorstellingen tot een succes te maken. Ondertussen schrijft ze brieven naar Sam, die op zijn beurt avonturen beleeft in het Muizenhuis. 

Netherlands MM3 cover.jpg

Het Muizenhuis - Op de kermis

De kermis is in de stad! Sam en Julia gaan kijken hoe alle attracties worden opgebouwd. Er komt een achtbaan die zo hoog is dat hij wel tot de derde verdieping van het Muizenhuis reikt. Ze kunnen niet wachten tot ze erin mogen. Maar er is een probleem: alle attracties kosten geld en dat hebben ze niet. Met de voddenboer verzinnen ze een plan om een zakcentje bij te verdienen.

En dan is het zover. De dag breekt aan dat Sam en Julia echt naar de kermis mogen. En het is een geweldige kermis, want alles waar een muizenkind over droomt, is er. Een ballentent, botsauto’s, een spookhuis en dan die heuse achtbaan.


Het Muizenhuis - De haven

Sam en Julia gaan op bezoek bij Opa Zeeman in de haven. Daar is van alles te ontdekken en te doen, want het is havenweek. Tijdens de havenweek komen er boten uit verre streken de oogst afleveren. Om dat te vieren wordt er in de haven een heuse bootjesrace georganiseerd. Ome Jan (die alles kan) leert Sam en Julia hoe ze zelf een boot kunnen bouwen van oude flessen en planken. 

De boot lijkt goed te drijven, maar tijdens de race gaat er van alles mis! Gelukkig geeft Julia nooit op en heeft Sam voor elk probleem een slimme oplossing. Maar of de race nog te winnen is...

cover de haven.jpg

HM_zoekboek_cover_FINAL2_5b524abf-a506-4e26-a6af-e5668a62ac9b_1024x1024.jpg

Het Muizenhuis - Groot kijk- en zoekboek

Goed voor uren zoekplezier! In dit boek ga je samen met Sam en Julia op zoek naar de kleinste details van het Muizenhuis. In de winkels, werkplaatsen, slaapkamers, keukens en buitenruimtes is natuurlijk van alles te ontdekken, als je maar goed oplet!


Het Muizenhuis - Het grote feest

Dit boekje is gemaakt in opdracht van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en uitgereikt aan de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane tijdens de kroningsdag van Willem-Alexander. Daarnaast werd het weggegeven aan 30.000 schoolkinderen en 1200 asielzoekerskinderen in Amsterdam. Nu is er een geheel herziene uitgave beschikbaar, met extra foto's.

Sam en Julia beleven een wel heel bijzonder avontuur! Ze krijgen volkomen onverwachts bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes. Met zijn vijven zetten ze de boel op stelten in het Muizenhuis, maar ze maken het ook weer goed. Hun avontuur is het begin van een mooie vriendschap.


Het Muizenhuis - De picknick

Sam en Julia gaan samen met de drieling op pad. Ze hebben hun kar ingepakt met lekkernijen want ze gaan picknicken! Maar hoe kom je met een kar de trappen af? Gelukkig kent Julia een sluiproute. Onderweg leren ze nieuwe muizen kennen die graag met het vijftal meedoen. Dat moet wel een heel gezellige picknick worden!


Het Muizenhuis - ABC

Het Muizenhuis is naast leuk ook heel leerzaam. In dit glanzende, vrolijke blokboek kunnen kleine Muizenhuisliefhebbers kennis maken met de letters uit het alfabet. De A is van appeltaart, wijs hem maar aan! Achterin het boek vind je een hele set plakletters om zelf eindeloos opnieuw woorden of je eigen naam mee te oefenen op een ouderwets leesplankje.