'The Making of' het kermis-boek

Het nieuwste Muizenhuis boek ligt inmiddels alweer een week in de winkel, dus het leek ons leuk om jullie wat meer te vertellen over de bouw van de kermis.

Zoals jullie misschien wel weten, staat het originele Muizenhuis in de openbare bibliotheek in Amsterdam tentoongesteld. Het is best lastig om daar te fotograferen!  Om een foto te maken, verduisteren we namelijk de hele ruimte en schijnen we dan met zaklampjes in de kamer die we licht willen hebben. Daarom bedachten we: we bouwen gewoon een tweede Muizenhuis! Makkelijker gezegd dan gedaan, want het duurde langer dan een jaar voordat het huis af was. Maar doordat hij gewoon bij ons in de studio staat is het wel heel makkelijk om er aan te werken. 

static1.squarespace-1.png

Het nieuwe Muizenhuis functioneert eigenlijk voornamelijk als achtergrond. Het grootste deel van het Kermis verhaal speelt zich namelijk af op het plein vóór de kermis. Maar als je een foto maakt van een draaimolen, dan is het wel zo mooi om op de achtergrond geen blauwe lucht te zien, maar een herkenbaar Muizenhuis. Dus gelukkig hadden we die beschikbaar!

De bouw van de kermissets was het allerleukst. We wilden een achtbaan, botsauto's, een spookhuis en natuurlijk draaimolens. Daarnaast moesten er veel snoepkramen komen en ticket-verkoop huisjes. Stap voor stap gingen we te werk. Karina bouwde de achtbaan helemaal op uit ijscostokjes! 

De wagentjes zijn van papier. De wieltjes komen van een gordijnrails, en de lampjes zijn kraaltjes. 

Vervolgens was het tijd om een draaimolen te bouwen. De molen is gemaakt van houten latjes en karton. Van aluminiumfolie en ijzerdraad maakte Karina de vorm van de dieren. Daarna ging er papiermaché-pulp overheen, waarmee je meer detail kan aanbrengen. Daarna schilderde ze de dieren en konden ze in de draaimolen gezet worden! De zitjes van de andere draaimolen zijn gemaakt van zacht hout en opgehangen met een stukje ketting.

De botsauto's zijn gemaakt door Tom. Hij gebruikte een stuk conservenblik en klei om de vorm te maken. De zitting is gemaakt van ijscostokjes. Hij heeft van het botsautotje een mal gemaakt, en daarna zes auto's afgegoten van gips. Ze kregen allemaal een andere kleur. De stangen die aan elk wagentje zitten zijn gemaakt van een satéprikker.

Er is nog zoveel meer te vertellen! Volgende week het vervolg op deze blogpost; met onder andere de snoepkramen, het spookhuis, en de fotografie!