Nieuw boek!! "Het Muizenhuis - Op de kermis"

Yes! Het nieuwe boek ligt vanaf vandaag in de winkel! We zijn er zooo trots op! "Het Muizenhuis - Op de kermis" speelt zich af op een kermis, waar van alles te doen is. Sam en Julia gaan in de attracties, maar moeten ook een probleem op zien te lossen..

De hele kermis is speciaal voor dit boek gebouwd. In totaal duurde het ongeveer een jaar voordat alle sets af waren. Voor dit boek hebben we een heel nieuw Muizenhuis moeten bouwen, zodat we een mooie achtergrond hadden voor de kermissets. Maar in dit nieuwe Muizenhuis zitten ook een aantal nieuwe kamers waaraan Sam en Julia een bezoekje brengen. Bijvoorbeeld een kleermaker, een kaasmakerij en een boekenwinkel. Op de kermis zelf vind je verschillende draaimolens, snoepkramen, een spookhuis, een achtbaan en botsauto's. De achtbaan is helemaal gebouwd van ijscostokjes. De wagentjes zijn van karton. 

Dit is het eerste boek waar ook de kinderen van Karina aan hebben meegewerkt. Zoon Tom heeft bijvoorbeeld de botsauto's gemaakt. Als je goed kijkt, zie je dat hij hiervoor oude conservenblikken heeft gebruikt. Karina en Tom hebben samen het spookhuis gebouwd; Karina de buitenkant, en Tom de binnenkant. In het boek griezelen Sam en Julia van de monsters!

Toen het verhaal en alle sets af waren, kwam fotograaf Allard Bovenberg de foto's maken. Wat een werk! We deden wel drie uur over het nemen van één foto. Omdat de sets en de muizen zo klein zijn, zie je elk verdwaald stofje op de foto's heel goed zitten. Die haalden we dan met een pincet weg. En als er dan per ongeluk een muis omviel, dan moesten we weer opnieuw beginnen. Maar het is het allemaal waard, want de foto's zijn prachtig geworden. 

We zijn super blij met het boek en hopen dat jullie het ook een mooi boek vinden. Laat het ons weten in de comments!