Nieuw boek!

Het is zover: het nieuwe Muizenhuis boek is uit met de titel Het Muizenhuis - De haven. Ongeveer twee jaar hebben Tom en Karina aan de decors gebouwd. Het Muizenhuis is nu gegroeid tot een heuse wereld met grachten, straten, steegjes, en natuurlijk de haven. 

In totaal is er ongeveer twintig meter kade gebouwd en een gelijke hoeveelheid water. Zowel de pakhuizen als het water zijn losse elementen die tijdens de fotografie van het boek aan elkaar werden geschoven. Zo konden er veel verschillende scenes worden gecreëerd. lees verder

Read More

Meubelkits

Nu verkrijgbaar, Muizenhuis Meubelkits! Met dit pakketje bouw je zelf Muizenhuismeubeltjes uit houten platen. De meubels zijn ontworpen door Karina en Tom, de makers van het originele Muizenhuis. Er zijn twee pakketjes beschikbaar; een Woonkamer kit en een Slaapkamer kit.

De Meubelkits zijn verkrijgbaar in ons webwinkel voor 14,95 per stuk. De meubeltjes zien er zo uit:

muizen@studio_2017_08_184_125.jpg

Bij het pakketje zitten ook 4 authentieke Muizenhuis kleuren verf. Benieuwd hoe je de meubeltjes in elkaar zet? Bekijk hier de filmpjes!

Bezoek Het Muizenhuis

Wist je dat je het Muizenhuis op maar liefst twee plekken in Amsterdam kunt bezoeken? Er staat namelijk een heel groot Muizenhuisdecor tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek. Daarnaast bestaat er een Muizenhuis Winkel & Werkplaats in de Jordaan, waar je de rest van de Muizenhuisdecors kunt zien.

Het Muizenhuis - winkel & werkplaats

Jullie zijn van harte welkom in onze Muizenhuis winkel & werkplaats midden in de Jordaan in Amsterdam. Hier staan decors tentoongesteld die speciaal gemaakt zijn voor de boeken zoals het circus, het theater, de haven en de kermis. Ook kun je hier zien hoe het Muizenhuis gemaakt wordt en vragen stellen aan de makers. Uiteraard kun je er ook boeken aanschaffen en andere Muizenhuisspulletjes.

Het Muizenhuis in de Openbare Bibliotheek

Dit indrukwekkende bouwwerk is twee meter breed en drie meter hoog! Het bestaat uit meer dan honderd kamers, gangen, fabrieken, winkels en buitenruimtes. Karina deed er jaren over voor het af was. Het eerste boek van het Muizenhuis speelt zich hier af. Dit decor staat tentoongesteld op de jeugdafdeling van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Deze is makkelijk te voet te bereiken van Amsterdam Centraal station.  Let op: Het Muizenhuis is van dinsdag 10 april t/m woensdag 18 april tijdelijk niet te bezichtigen wegens werkzaamheden aan de vitrine!

Nieuw! Het Muizenhuis ABC

Het duurde even, maar Het Muizenhuis - ABC ligt nu toch eindelijk in de winkels! Wat hebben we uitgekeken naar dit fijne boek. Het leert kinderen de letters van het alfabet aan de hand van een leuk gedichtje en en bijpassende foto's.

yvette_Page_14.jpg

Speciaal voor dit boek heeft Karina een klaslokaaltje gemaakt voor de letter 'k' en voor de cover van het boek:

Het kacheltje is gemaakt van een toiletrol, de bureautjes zijn uit hout gesneden, het vloertje is van ijscostokjes en de potloodjes zijn van tandenstokers. Wil je zelfs een een poging wagen? Kijk dan naar het uitlegfilmpje!

Dit is het resultaat:

Het was best moeilijk om voor elke letter een goede foto te vinden! Want welk woord hoort er bijvoorbeeld bij de letter 'x'? Juist, 'xylofoon'. Dus ook daar moest een kamertje voor gebouwd worden!

Achterin het boek zit een pagina waarop je zelf kunt oefenen met de stickers die bij het boek zitten. De stickers zijn gemaakt van een speciaal materiaal waardoor je keer op keer nieuwe woordjes kunt leggen. Leuk toch!

Het Muizenhuis ABC is te koop in de boekhandel en in onze webwinkel.

Nieuwe uitgave van 'Het grote feest'!!

Vanaf vandaag is dit superleuke boekje weer vol op verkrijgbaar, en we mogen er drie weggeven!

'Het grote feest' is een geheel herziene uitgave, een groter formaat en met extra foto's. In 2014 werd Karina gevraagd om een boekje te maken ter gelegenheid van de kroning van Willem-Alexander. Het boekje werd tijdens de koningsvaart uitgereikt aan de drie prinsesjes, Amalia, Alexia en Ariane. Maar daarnaast werd het ook weggegeven aan 30.000 schoolkinderen en 1200 asielzoekerskinderen in Amsterdam. Een ontzettend leuk project!

Read More

'The Making of' het kermis-boek II

Vorige week vertelden we al hoe we een aantal kermisdecors hebben gebouwd, nu is het tijd voor het vervolg!

Laten we beginnen bij het spookhuis. De buitenkant van het spookhuis is gemaakt (door Karina) van een kartonnen doos en afgesmeerd met papier maché. Daarna zijn de steentjes erop geschilderd, net zoals bij een echt spookhuis. De tralies zijn saté-prikkers. De skeletten zijn afgeknipte stukjes van een sleutelhanger die we bij de feestwinkel vonden. Grappig hé?

Read More

Lekkers in het Muizenhuis

In Het Muizenhuis zijn veel lekkernijen terug te vinden. In de bakker zijn gebakjes te koop en op de kermis staat een kraam met heel veel soorten snoep. De meeste snoepjes zijn gemaakt van fimo klei. Deze handige klei heb je in alle denkbare kleuren. Als je de klei afbakt wordt het zo hard als steen en kan je het super lang bewaren. Een zuurstokje is bijvoorbeeld gemaakt van drie hele dunne sliertjes om elkaar gedraaide klei.

Voor sommige snoepjes hebben we echte snoep- en chocoladepapiertjes gebruikt. Dat was geen straf om te maken want we hebben heel wat snoepjes mogen eten. De papiertjes hebben we in vierkantjes geknipt en om kleine balletjes papier gewikkeld. 

Op internet kan je ook veel bruikbare snoepwikkels vinden. Zo kan je foto's van chocoladerepen heel klein uitprinten en deze, met wat goud- of zilverfolie, om een stukje karton wikkelen. Je chocoladerepen lijken zo net echt!

Het ziet er misschien moeilijk uit, maar dat is het niet! Deze gebakjes, broodjes en groenten kun je makkelijk zelf maken. Als jullie het leuk vinden kunnen we wel een video maken waarin we het laten zien. Laat het ons maar weten in de comments!