Nieuw! Het Muizenhuis ABC

Het duurde even, maar Het Muizenhuis - ABC ligt nu toch eindelijk in de winkels! Wat hebben we uitgekeken naar dit fijne boek. Het leert kinderen de letters van het alfabet aan de hand van een leuk gedichtje en en bijpassende foto's.

yvette_Page_14.jpg

Speciaal voor dit boek heeft Karina een klaslokaaltje gemaakt voor de letter 'k' en voor de cover van het boek:

Het kacheltje is gemaakt van een toiletrol, de bureautjes zijn uit hout gesneden, het vloertje is van ijscostokjes en de potloodjes zijn van tandenstokers. Wil je zelfs een een poging wagen? Kijk dan naar het uitlegfilmpje!

Dit is het resultaat:

Het was best moeilijk om voor elke letter een goede foto te vinden! Want welk woord hoort er bijvoorbeeld bij de letter 'x'? Juist, 'xylofoon'. Dus ook daar moest een kamertje voor gebouwd worden!

Achterin het boek zit een pagina waarop je zelf kunt oefenen met de stickers die bij het boek zitten. De stickers zijn gemaakt van een speciaal materiaal waardoor je keer op keer nieuwe woordjes kunt leggen. Leuk toch!

Het Muizenhuis ABC is te koop in de boekhandel en in onze webwinkel.

Nieuwe uitgave van 'Het grote feest'!!

Vanaf vandaag is dit superleuke boekje weer vol op verkrijgbaar, en we mogen er drie weggeven!

'Het grote feest' is een geheel herziene uitgave, een groter formaat en met extra foto's. In 2014 werd Karina gevraagd om een boekje te maken ter gelegenheid van de kroning van Willem-Alexander. Het boekje werd tijdens de koningsvaart uitgereikt aan de drie prinsesjes, Amalia, Alexia en Ariane. Maar daarnaast werd het ook weggegeven aan 30.000 schoolkinderen en 1200 asielzoekerskinderen in Amsterdam. Een ontzettend leuk project!

Read More

'The Making of' het kermis-boek II

Vorige week vertelden we al hoe we een aantal kermisdecors hebben gebouwd, nu is het tijd voor het vervolg!

Laten we beginnen bij het spookhuis. De buitenkant van het spookhuis is gemaakt (door Karina) van een kartonnen doos en afgesmeerd met papier maché. Daarna zijn de steentjes erop geschilderd, net zoals bij een echt spookhuis. De tralies zijn saté-prikkers. De skeletten zijn afgeknipte stukjes van een sleutelhanger die we bij de feestwinkel vonden. Grappig hé?

Read More

Muizen Feitjes

  • Het Muizenhuis is bijna twee meter breed en drie meter hoog.
  • De bouw van het huis duurde wel drie jaar!
  • Het telt meer dan honderd kamers.
  • Er zijn ook nog buitenruimtes, werkplaatsen en steegjes.
  • Onderin bevinden zich de werkruimten zoals een brouwerij, een klompenmakerij en een rietvlechterij.
  • De voorkant van het huis telt de meeste kamers, gangen en trappen.
  • Helemaal onderin aan de achterkant van Het Muizenhuis worden tapijten gemaakt en doet de wetenschapper onderzoek naar echte muizenbotten.
  • Er is zelfs een natuurhistorisch museum!

Lekkers in het Muizenhuis

In Het Muizenhuis zijn veel lekkernijen terug te vinden. In de bakker zijn gebakjes te koop en op de kermis staat een kraam met heel veel soorten snoep. De meeste snoepjes zijn gemaakt van fimo klei. Deze handige klei heb je in alle denkbare kleuren. Als je de klei afbakt wordt het zo hard als steen en kan je het super lang bewaren. Een zuurstokje is bijvoorbeeld gemaakt van drie hele dunne sliertjes om elkaar gedraaide klei.

Voor sommige snoepjes hebben we echte snoep- en chocoladepapiertjes gebruikt. Dat was geen straf om te maken want we hebben heel wat snoepjes mogen eten. De papiertjes hebben we in vierkantjes geknipt en om kleine balletjes papier gewikkeld. 

Op internet kan je ook veel bruikbare snoepwikkels vinden. Zo kan je foto's van chocoladerepen heel klein uitprinten en deze, met wat goud- of zilverfolie, om een stukje karton wikkelen. Je chocoladerepen lijken zo net echt!

Het ziet er misschien moeilijk uit, maar dat is het niet! Deze gebakjes, broodjes en groenten kun je makkelijk zelf maken. Als jullie het leuk vinden kunnen we wel een video maken waarin we het laten zien. Laat het ons maar weten in de comments!

 

De Muizen

Het Muizenhuis wordt natuurlijk ook bewoond door honderden muizen. Elke muis is met de hand gemaakt. Voor dat zover was moest er heel wat onderzoek gedaan worden. Het ontwerpen van de ideale muis bleek niet eenvoudig. De eerste ontwerpen leken op beertjes, de volgende op hondjes. Uiteindelijk, na een jaar van experimenteren, bleken schapenwol en stof de ideale materialen voor de muizen.

Leuk om te weten, is dat Sam is gemaakt uit de binnenkant van de stof van Julia. Julia is een snel beweeglijk type en daarom is ze slank; haar vacht is ook gladder. Sam is zacht van aard en houdt niet van rennen en sporten en daarom is zijn vacht zachter en zijn lijfje boller. Bij het maken van de muisjes wordt dus rekening gehouden met hun karakters.

De muizen moeten natuurlijk recht op kunnen staan en met hun armen een kant op kunnen wijzen. Daarom zit er ijzerdraad in de armpjes, beentjes, en staart. Het ijzerdraad kun je in allerlei posities buigen, zodat de muizen bijvoorbeeld in een stoeltje kunnen zitten. Super handig!

De muizen hebben geen handjes, dus het is best lastig om ze iets vast te laten houden. Hoe het dan kan dat ze toch regelmatig iets vast hebben in de boeken? Niet verder vertellen; maar we gebruiken gewoon een stukje dubbelzijdig tape :D

Heel veel mensen mailen ons met de vraag of we een patroon hebben van de muizen. Helaas, helaas, de patronen blijven achter slot en grendel. Het is ons geheime ingredient!